• 16 MAR 19
  • 0
  USAID DIASPORA INVEST: OTVOREN POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA INVESTITORIMA

  USAID DIASPORA INVEST: OTVOREN POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA INVESTITORIMA

  Otvoren je četvrti javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu aktivnosti USAID Projekta “Diaspora Invest”.  Riječ je o grant programu koji podržava mala i srednja preduzeća. Uslov je da kompanije nisu starije od tri godine, te da su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore, ili da imaju dokazivu trajnu poslovnu vezu ostvarenu preko članova bh. dijaspore.

  “Poziv je otvoren od 26.02.2019. do 01.04.2019, a samu aplikaciju i detalje poziva možete pronaći na www.grant.diasporainvest.ba.

  Više o pozivu je dostupno na:  http://mis.diasporainvest.ba/documents/gapplicationtemplates/BCS_ENG_Request_for_Applications.pd

  Podnosioci zahtjeva moraju ispuniti osnovne kriterije o vezi kompanije sa dijasporom, starosti registrovanog preduzeća te pravnom statusu – preduzeća moraju biti registrovana kao društvo sa ograničenom odgovornošću ili dioničko društvo. Također, vrijedi napomenuti da će za predselekciju biti prihvatljive i kompanije koje su tek u procesu registracije”, zaključuju iz  USAID Projekta “Diaspora Invest”.

  Ostavite komentar →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream