• 08 AUG 19
  • 1
  Nova prilika za mala i srednja preduzeća sa područja Općine Centar Sarajevo

  Nova prilika za mala i srednja preduzeća sa područja Općine Centar Sarajevo

  BBI i Općina Centar nastavljaju sa podrškom razvoju malih i srednjih preduzeća. U prostorijama Općine Centar u Sarajevu u četvrtak 1. augusta 2019. godine Ugovor o poslovnoj saradnji potpisali su Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) i dr. Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar Sarajevo čime je i zvanično uspostavljena nova finansijska linija za privredne subjekte registrovane na području općine Centar i za subjekte male privrede koji imaju sjedište na području općine ili su njihovi jedini vlasnici stanovnici općine Centar.

  Riječ je o projektu koji privrednicima omogućava da u BBI banci dobiju finansiranja po izuzetno povoljnim uslovima, u sklopu kojeg će Općina Centar subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini od 3%.

  Općina Centar u saradnji s BBI bankom već treću godinu zaredom na ovaj način želi podržati privredne subjekte koji posluju na području općine Centar, olakšati im poslovanje i povećati nivo zaposlenosti, kazao je Ajnadžić istakavši želju da kroz ovaj projekat privrednici uposle mlade sa područja ove lokalne zajednice.

  Maksimalni iznos pojedinačnog finansiranja je 300.000 KM, a ukoliko se radi o ulaganju u infrastrukturne objekte i objekte od posebnog značaja za Općinu Centar, visina finansiranja može biti i viša. Samostalnim preduzetnicima bit će odobravani iznosi finansiranja do 100.000 KM. Ugovorom su definisani rokovi otplate od 12 do najviše 84 mjeseca, a svi detalji o uslovima i načinu prijave bit će uskoro objavljeni u Javnom pozivu.

  Zainteresovani privrednici više informacija mogu pronaći na web stranici https://bbi.ba, u poslovnicama BBI banke ili putem e-maila: linijaopcinacentar@bbi.ba.

  Izvor: opcinacentar.ba

  Ostavite komentar →
 • Posted by Sanela Rahmanovic on 27. May 2020., 14:19

  Poštovani,
  Molim Vas kao fizicko lice imam li pravo aplicirati
  lp

  S poštovanjem,

  Reply →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream