• 08 JUL 19
  • 1
  EBRD i EU podržavaju male biznise u Bosni i Hercegovini

  EBRD i EU podržavaju male biznise u Bosni i Hercegovini

  Mala i srednja preduzeća (MSP) u Bosni i Hercegovini će ostvariti pogodnosti programa EBRD i EU, koje omogućuju pristup kreditima, podsticajnim sredstvima i tehničkoj pomoći kako bi poboljšala svoje mogućnosti na međunarodnom tržištu.

  Paket finansijske i tehničke pomoći, koji je predstavljen krajem prošlog mjeseca u Sarajevu, pomoći će malim lokalnim kompanijama u Bosni i Hercegovini da poboljšaju svoje proizvodne kapacitete i poslovanje. Također će podići kvalitet njihovih proizvoda i usluga uvođenjem EU normi u područjima poput zaštite okoliša i standarda sigurnosti i kvaliteta.

  EBRD osigurava 20 miliona eura za četiri partnerske komercijalne banke: UniCredit banka Banja Luka, UniCredit banka Mostar, Sparkasse banka i Intesa Sanpaolo banka, za dalje kreditiranje domaćih malih i srednjih preduzeća. Kompanije učesnice će također moći ostvariti pogodnosti tehničke pomoći kako bi pripremile projekte, kao i podsticajnih grantova u iznosu od 15 odsto troškova investicije, koje finansira EU.

  Izvor: europa.ba

  Ostavite komentar →
 • Posted by Malik on 27. September 2019., 15:52

  Poštovani,
  Mi smo prije dvije godine isli sa svojim projektom na Sarajevo biznis forum gdije nismo ostvarili ništa, imače smo iz cazina, imam komplex bazena , restorana i soba u privatnom vlasništvu , a imamo projekat za zatvoreni bazen i starački dom, tako da bi samim tim projektom bio i jedini zatvoreni bazen na USK….
  Zanima me primatel projekte i mozetel mi dati koju informaciju??

  Hvala Vam,
  Lp

  Reply →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream